interier navzeny od designera

Předělávat byt sami nebo s interiérovým designérem?

Předělávání bytu je vzrušující projekt, který může kompletně změnit vaše bydlení. Ale jak se rozhodnout, zda na to jít sami, nebo si najmout interiérového designéra? Každý přístup má své výhody a nevýhody, které je dobré zvážit ještě předtím, než začnete bourat stěny nebo kupovat novou pohovku. Pojďme se podívat na to, co obě možnosti nabízejí, a jak se správně rozhodnout podle vašich potřeb, rozpočtu a dovedností.

Svépomocí

Když začnete předělávání bytu sami, můžete ušetřit peníze, získat jedinečnou zkušenost a mít naprostou kontrolu nad tím, jak bude váš domov vypadat. Pro mnoho lidí je důležité vyjádřit svou osobnost prostřednictvím prostoru, ve kterém žijí. Pokud jste kreativní typ a užíváte si vyhledávání inspirací na internetu, může být samostatné plánování a realizace projektu přesně pro vás. Nicméně, je důležité si uvědomit, že předělávání bytu svépomocí může být náročné a časově i fyzicky vyčerpávající. Budete potřebovat pečlivé plánování a disciplínu, abyste se drželi harmonogramu a rozpočtu. Navíc, pokud nemáte zkušenosti s většími stavebními úpravami, jako je například rekonstrukce koupelny nebo kuchyně, může se vám projekt rychle vymknout z rukou. Nedostatek odborných znalostí může vést k chybám, které mohou být drahé a časově náročné na opravu.

S profesionální pomocí

Pokud se na druhou stranu rozhodnete najmout designéra, získáte přístup k odborným znalostem a zkušenostem, které vám mohou ušetřit čas, peníze a stres. Interiérový designer vám může pomoci nejen s estetickou stránkou projektu, ale také s technickými aspekty, jako je rozvržení prostoru, výběr materiálů a koordinace s dodavateli. Profesionálové mají často přístup k širokému spektru dodavatelů a mohou získat slevy na materiály a nábytek, což může částečně vyvážit náklady na jejich služby. Spolupráce s designérem také znamená, že budete mít někoho, kdo vám pomůže překonat překážky a vyřešit problémy, které se mohou během renovace objevit. Pokud si například nevíte rady s barvami nebo se nemůžete rozhodnout, jaký styl zvolit, interiérový designér vám poskytne inspiraci a rady, které vám pomohou učinit správná rozhodnutí.

Na druhé straně, najmutí designéra může být nákladné, což může být pro některé lidi překážkou, zejména pokud máte omezený rozpočet. Je také důležité najít někoho, s kým se dobře komunikujete a sdílíte podobnou vizi pro váš prostor. Pokud si nejste jisti, zda jste našli správného designéra, je dobré se setkat s několika různými profesionály a porovnat jejich přístupy, portfolio a cenové nabídky.


IVANA SLAVÍKOVÁ

Interierová designerka

Email: slavikova@liniedesign.cz
Tel: +420 603 289 183


Bez ohledu na to, zda se rozhodnete předělávat byt sami nebo s pomocí interiérového designéra, je klíčové mít jasný plán a realistické očekávání. Zvažte své dovednosti, čas, který máte k dispozici, a rozpočet. Pokud se rozhodnete pro samostatnou práci, nebojte se požádat o pomoc přátele nebo rodinu a investovat čas do učení nových dovedností. Pokud si naopak zvolíte spolupráci s profesionálem, vyberte si někoho, kdo rozumí vašim potřebám a s kým si rozumíte.

Share this post :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *